onsdag 3 december 2014

Julkalender lucka 4

Julkalender lucka 4

 

My Top 12 no. 5

 C-130 Hercules 



 Bilderna är tagna av Bloggansvarig vid F 17 Ronneby Air-Show 2014


Min Kommentar: 

 Den fina Damen ovan 841 bör  vara pensionerad idag. Jag fick det beskedet i somras när jag fick en trevlig pratstund med hennes flygförare. Det var två mycket trevliga flygförare som delade lite minnen och fakta om denna kärra. Båda hade tidigare varit i tjänst med både Viggen och Jas-39. Tyvärr blev det ingen uppvisning med denna dam, men intresset var ändå stort för henne .Så stort att där var långa köer för att få en glimt in i lastutrymmet, trots att hon stod parkerad intill Flygklubbens och den civila flygstationens domäner. Detta med tanke på de långa avstånden det är att gå över nästan hela flygfältet dit. Alltså en bra bit ifrån de övriga utställarna och militära hangarerna. (se bild 2 uppe)

Under en så kallad repövning 90-talet tror jag det var.   Jag var stationerad som vädergruppbefäl på Växjö civila flygplats ESMX.  Här var då två eller tre st 

Tp 84 från F 7 också stationeradeJag hade glädjen och nöjet att delge besättningarna väderbriefing och-material utöver flygvapnets egna underlag. Bl.a SWC-kartor och low and highlevel winds över norra Europa. Samt aktuella METAR och TAF. Detta uppskattades mycket , så pass mycket att besättningarnas hunger efter briefingmaterial inte bara stannade vid detta, utan det var ofta som de käkade upp all vår mat också....;)

Som tack för vårt deltagande på en civil flygplats kom en JA 37 Viggen från F 17 på kort visit.

Att få se denna kärra Tp 84  (C-130) i riktig action och bli lite "bekanta" med hennes besättningar förblir ett oförglömligt minne.

Jag har sagt till många, och jag vidmakthåller fortfarande att Sveriges och Världens skickligaste piloter har flugit eller flyger Hercules!

Ser väldigt mäktig och "snäll" ut på marken.

Men i luften och speciellt lågflygning är hon en DROTTNING!

Kolla filmerna nedan i HD


 

My Top 12 so far:

1. ?

2. ?

3. ?

4. ?

5. Tp 84 Hercules (C-130)

6. S 35 Draken (SAAB)

7.  F-15 Eagle

8. F-104 Starfighter

9.  MD-81

10. F-4b Phantom

11.  DC-3 / P51D Mustang

12. PA-28 Cherokee / SAAB Safir SK-50 

 

Kom gärna med kommentarer och egna förslag, och kolla  äldre inlägg, där finns många gobitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar